Een expositie die terugpraat.

Echte schulden komen tot leven in kunstwerken waar je naar kan kijken en meer. Wandel binnen, geef je ogen de kost, bezoek pop-up talkshows, luister naar verhalen of vertel je eigen verhaal. Wie weet maken we er ter plekke kunst van.

Stel je voor… dat we met kunst schulden af kunnen lossen.

Ruim een half miljoen huishoudens heeft problematische schulden. Andermans schuld is een doorlopend onderzoek in de wereld van schuld en kunst. Het NUT koppelt kunstenaars aan schuldenaars. Van de – vaak persoonlijke en verdrietige – verhalen over schulden, worden kunstwerken gemaakt.

Heb jij schulden? Hoe hoog zijn ze? En wiens schuld is dat? Deze theatrale expo brengt de wereld van schuld dichtbij en onderzoekt: kunnen we met kunst schulden aflossen?

 

Op 14 en 15 juni vind je ons met Andermans Schuld op Oerol (Terschelling). Tegelijkertijd hosten we ook een aanloop naar De Kapitalisten in 2025. Meer informatie? Klik op de button hieronder!

Over de makers
Mart Veldhuis studeerde aan de HKU af met zijn project Eigen schuld, waarin hij de worsteling met zijn studieschuld verbeeldde in een enorm wandtapijt, dat hij verkocht voor precies het bedrag van zijn schuld. Zijn werk is ritmisch, levendig, verhalend en communicatief.

Job Kühlkamp maakt kunstprojecten om relaties met mensen aan te gaan. Het liefst mensen die ‘niks met kunst hebben’. Hij werkt op de grenzen
van het artistieke, sociale en educatieve domein.

 • Een project van
  het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
 • Concept en coördinatie
  Job Kühlkamp
 • Concept, curator en illustrator
  Mart Veldhuis
 • Teksten
  Jannemieke Caspers
 • Partners
  Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn, Armoedecoalitie Utrecht, ByBorre
 • Video
  Sander van Weert