Gerelateerd aan:

Een podcast over de pechgeneratie

Met heel veel trots kunnen we zeggen dat de pilotaflevering van de podcast ‘Als ik niet had geleend’ online staat. In deze podcast duikt Elze Derks in de wereld van studieschulden. In samenwerking met het project Andermans Schuld, onderzoekt ze het antwoord op de vraag: wat is de waarde van een studieschuld?

Elze, 24 jaar, Creative Business Hogeschool van Amsterdam: Langstudeerboetes, studenten met 50.000 euro studieschulden of meer, renteverhoging en een tegemoetkoming van een schamele 1000 euro per student. De pechgeneratie (‘mijn’ generatie) heeft het zwaar te verduren gehad. Toch was mijn studententijd, mede doordat ik kon lenen een tijd om nooit te vergeten geweest. Wat is de waarde van je studententijd? Is de negatieve waarde van een studieschuld de positieve herinnering waard geweest? In de podcast ‘Als ik niet had geleend’ praat ik met studenten uit de pechgeneratie om deze vraag te beantwoorden.