Het NUT werkt samen met bedrijven en organisaties die onze theatrale superkrachten inzetten bij allerhande vraagstukken en gebeurtenissen. Van een compleet verzorgd bedrijfsuitje tot een langdurig traject met bijvoorbeeld workshops en acts. Het is ook mogelijk om bedrijfsvriend van het NUT te worden.

Wat ons betreft blijft theater zo’n mooie basis om heel snel tot diepere inzichten te komen. Echt een aanrader als je iets origineels wilt organiseren. Greg en Floor zijn ook zo geweldig op elkaar ingespeeld dat je aan hun lippen hangt. Een avond met humor, vrolijkheid waarbij je er niet aan ontkomt om toch iets verder te kijken.
- Elly Verkleij, eigenaar WelWonend makelaardij

Op zoek naar een bedrijfsuitje? Kijk dan eens hier >>>

Een greep uit onze projecten
Afgelopen woensdag heb ik héérlijk gegeten, gezellig gekletst met de andere gasten en genoten van de unieke voorstelling!! Daarvoor wil ik jullie heel erg bedanken!! Ik ben in de bijstand terecht gekomen, en ik zou dit nóóit zelf kunnen betalen! Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst uit eten of naar een voorstelling ben geweest! Dus dit was helemaal geweldig, BEDANKT!!
- ontvanger theatercadeau
Social return: Utrechtse bedrijven financieren 160 theatercadeautjes voor mensen met een kleine beurs

Het aantal arme huishoudens neemt toe. Juist in die omstandigheden kan een theatervoorstelling zoveel goeds brengen: verbeelding, verbinding en troost.

In 2023 hebben we ons project Theatercadeautjes hervat, een project dat we in het najaar van 2022 lanceerden. De Theatercadeautjes bevinden zich op het snijvlak van publiekswerk en partnerships: Utrechtse bedrijven (o.a. Ondernemersfonds Utrecht, Berenschot, Vink Bouw, Foundation Stadsschouwburg) betalen de kaartjes voor mensen die zich dat niet kunnen permitteren. De opbrengst is meer dan de som der delen: bedrijven vinden een relevante invulling voor hun social return doelen, mensen met verminderde bestaanszekerheid komen (o.a. via buurthuizen, U-pas, voedselbanken en de armoedecoalitie) in aanraking met theater en het publiek van het NUT verbreedt.

Tijdens De Holidayshow konden 160 mensen de voorstelling bezoeken dankzij een theatercadeautje.

In 2024 bijdragen met jouw bedrijf? Dat kan! Meld je aan voor de Theatercadeautjes!

Nooit meer werken - FNV

Halverwege 2020 gaan we voor het eerst om tafel met twee NUT bezoekers die beide werkzaam zijn voor het FNV. We spreken over de toekomst van werk. De gesprekken worden intensiever, beide partijen raken meer en meer geïnspireerd en een samenwerking ontstaat. Het FNV is de belangrijkste partner bij de ontwikkeling van de productie Nooit meer werken. In de zomer en het najaar van 2021 spelen we de voorstelling voor 1350 FNV leden in Utrecht, Rotterdam, Deventer, Eindhoven, Amsterdam en Drachten.

"Het waren super goede avonden. De mensen waren enthousiast over de voorstelling. Een veelgehoorde reactie was dat de voorstelling stof tot nadenken gaf. En dat is wat we wilden!"
- Coby Adema, regiocoördinator FNV
"Uit de samenwerking met het NUT is een manier ontstaan om met mensen in gesprek te komen en over hun ideeën rond robotisering te discussiëren. De uitkomsten gebruiken wij in ons vakbondswerk om de implementatie van nieuwe technologie in goede banen te leiden."
- Fredy Peltzer, adviseur bij FNV

Spot het NUT ook bij de FNV Dag van de Arbeid in 2023

Toen ik nog brieven schreef - OPEN Businessleaders | Club Groeneveld

Januari 2021 – Met het thema ‘Nieuwe wegen naar verbinding’ gingen we in opdracht van en in samenwerking met OPEN Business Leaders en Club Groeneveld aan de slag voor een nieuwjaarsdiner voor 60 CEO’s. Een Corona-alternatief waar we heel trots op zijn.

Thuis ontvingen de dinergasten een fles wijn, een kaars, de ingrediënten voor een hartverwarmende soep en een bijzonder kistje met daarin zes brieven prachtige brieven. Brieven over angst en verlangen, brieven van troost, brieven over leiderschap, brieven over verbinding, brieven over de kracht en de beperking van woorden. In de hoop deze mensen met dit pakketje te inspireren om verder te kijken dan het eigenbelang, zelfs of juist wanneer we even niet samen kunnen zijn.

Briefschrijvers Jibbe Willems, Laura Van Dolron, Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis, Anouk Saleming en Jaap Voigt
Ontwerp Christina Coridou

“Wat we in zo’n korte tijd hebben neergezet met beide teams vind ik echt geweldig. Een weg naar verbinding en menselijkheid. Heel trots op. En vooral ook op onze samenwerking!”
- Marcel Tjepkema, Directeur OPEN Business Leaders
Workshops presenteren, gespreksleiding en interviewen – Hogeschool Utrecht

Maart 2021 – Alle Podium student-assistenten van de Hogeschool Utrecht werden klaargestoomd om eigen Podium-programma’s te kunnen presenteren voor een publiek. Ze kregen twee bevlogen workshops van Greg Nottrot.

Lees meer >>>

“Ik denk dat ik namens ons allen spreek wanneer ik zeg dat de workshops een groot succes waren en dat het ons allemaal heel veel leuks en leerzaams gebracht heeft. Greg bedankt!”
- Paul, Programmamaker bij Podium
Creativiteit bij bestuurders in de zorg i.s.m. Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur draagt bij aan de kwaliteit van (de besturing van) de zorg, door gefundeerde en actuele postacademische opleidingsprogramma’s voor leiders in de gezondheidszorg te bieden. In opdracht van het centrum maakte het NUT voor cursisten van het UMC een programma waarin we een beroep deden op de creativiteit van de deelnemers. Inhoudelijk én met duidelijke NUT signatuur.

Bedrijfsvrienden

Bedrijfsvriendschap is mogelijk vanaf 500 euro per jaar. Daarvoor bouw je niet alleen mee aan het NUT en onze toekomst. Bedrijven ontvangen:

  • Uitnodiging voor ons jaarlijkse vriendenevent
  • Korting op huur locatie(s) (15 %)
  • Personeels-/relatiekorting zomervoorstelling (10 %)
  • Marketing: uitgelicht op de kanalen van het NUT
  • Mogelijkheden tot maatwerk
Een greep uit onze partners