Gezocht: realisten, idealisten, futuristen en kapitalisten

Het NUT is het meest gastvrije gezelschap van Nederland. Dat is niet alleen gezellig, het is ook radicaal. In deze supersnelle wereld kan je bij voorstellingen van het NUT even echt ergens bij stilstaan.

Word vriend van het NUT!

Vind jij dat ook waardevol? Draag dan bij aan het voortbestaan van het NUT door vriend te worden. Om de continuïteit van het NUT op de lange termijn te kunnen waarborgen is het belangrijk om niet alleen afhankelijk te zijn van overheidssubsidies.

Met een jaarlijks vriendenevent en een exclusieve vriendenkorting (10 %) op tickets en merchandise via onze site doen we iets aardigs voor je vriendschap terug.

Fiscaal aantrekkelijk

Het NUT heeft een culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Je gift komt dus geheel ten goede aan cultuur. Je kan 125% van je gift aftrekken van de inkomstenbelasting.

Uitleg aftrek inkomstenbelasting >>>.

Om maximaal gebruik te maken van belastingvoordelen, kun je een periodieke schenkingsovereenkomst met ons afsluiten. Door periodiek te schenken wordt je gift volledig aftrekbaar. Er is sprake van een periodieke gift als je van tevoren vastlegt dat je (minstens) 5 jaar een gelijk bedrag gaat schenken.

Vriendenopties

Realisten

Verbinden zich aan het NUT met een maandbedrag tussen de 5 en 20 euro.

Idealisten

Verbinden zich aan het NUT met een maandbedrag tussen de 25 en 40 euro.
Voor idealisten verzinnen we onregelmatige extraatjes waar dat kan!

Futuristen

Verbinden zich voor lange tijd – minimaal 5 jaar – aan het NUT door een periodieke schenkingsovereenkomst aan te gaan. Voor idealisten verzinnen we onregelmatige extraatjes waar dat kan!