Gerelateerd aan:

Voor Andermans Schuld spreken Mart Veldhuis en Job Kühlkamp bewoners uit Leidsche Rijn die zich begeven in de wereld van schuld. In blogposts delen ze fragmenten van alles wat ze tegenkomen. Job in tekst. Mart in beeld. Deze keer: De vissenkom.

We zijn op bezoek bij R. Door een burn-out en verlies in haar familie gaat het even minder. Ze is rond de dertig en had niet verwacht dat ze aan de andere kant zou belanden. Als we vragen wat ze bedoelt vertelt ze over de vissenkom. ‘Het lijkt wel alsof je uit een vissenkom valt. Je kan door het glas naar binnen kijken en ziet daar iedereen rondjes zwemmen en jij ligt daarbuiten te spartelen. Terwijl ik daar ligt vraag ik mezelf af; hoe zorg ik dat ik met de beperkte middelen en energie die ik nu heb, toch mee kan doen met de maatschappij die de vissenkom is?’.

Schuldverhaal Andermans schuld: De vissenkom