Sander Schimmelpenninck gaat in gesprek met het NUT

Van staande ovaties tot boze reacties: op vrijdag 21 en zondag 23 juni keert de meeslepende voorstelling Goed goud geld terug op het Heimland Festival (Diepenheim). Vier speelbeurten lang zet Greg Nottrot zijn plan om de wereld te verbeteren uiteen voor zijn publiek. De wereld is ongelijk verdeeld en dat moet anders, maar daarvoor is geld nodig. Veel geld. Op vrijdag 21 juni sluit éénmalig Sander Schimmelpenninck aan voor een gesprek over de alsmaar groeiende kloof tussen arm en rijk en vermogensongelijkheid.

Het NUT redt de wereld (deze keer vanaf Heimland Festival)

Over de voorstelling

Met de voorstelling Goed goud geld wist Greg Nottrot (artistiek leider van het NUT) in 2023 meer dan 100.000 euro op te halen bij zijn publiek. Deze productie werd met veel lof ontvangen door zowel de pers als het publiek en geeft gehoor aan dat sterke gevoel dat er ‘’iets moet veranderen’’ van zowel de maker als het publiek zelf. Goed goud geld was te zien op Oerol Festival en op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. Het vormt de aftrap van een groot, wereldreddend project in 2025, getiteld De kapitalisten.

Data en tijden Goed goud geld op Heimland Festival :
> Vrijdag 21 juni 16:00
> Vrijdag 21 juni 20:00 (gesprek met Sander Schimmelpenninck)
> Zondag 23 juni 16:00
> Zondag 23 juni 19:00
Tickets en info >>>

“Waarom niet? Waarom zou ik niet een poging wagen? Ik ben een goede gastheer. Ik ben niet bang voor een grote ambitie. Ik ben niet bang voor de mislukking. Ik ben niet bang voor de cynici, de realisten of de pragmatisten. Ik ben niet bang. Ik organiseer een ontmoeting tussen bevlogen idealisten, slimme economen, betrokken politici, visionaire vermogenden, fantastische theatermakers en een welwillend en betrokken publiek dat wil veranderen. En samen maken we een plan. Een concreet plan. Een plan voor verandering.”
- Uit: Goed goud geld