Met de voorstelling Goed goud geld wist Greg Nottrot (artistiek leider van het NUT) dit voorjaar meer dan 100.000 euro op te halen bij zijn publiek. Deze productie werd met veel lof ontvangen door zowel de pers als het publiek en geeft gehoor aan dat sterke gevoel dat er ‘’iets moet veranderen’’ van zowel de maker als het publiek zelf. Goed goud geld was te zien op Oerol Festival en op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. Het vormt de aftrap van een groot project in 2025, getiteld De kapitalisten.

Van staande ovaties tot boze reacties en alles daar tussenin: Goed goud geld confronteert het publiek met de complexiteit van geld en de ethische dilemma’s die daarmee gepaard gaan. Met zijn activistische, poëtische en theatrale werk heeft Nottrot zijn publiek op Terschelling en in Utrecht aan het denken gezet.

Het succes van Goed goud geld is niet alleen een bevestiging van Nottrot’s gave om maatschappelijk relevante thema’s op een meeslepende manier te presenteren. Het toont ook hoe belangrijk de thema’s ‘geld’ en ‘gelijkheid’ zijn en hoe breed dat wordt gedragen. In 2025 staat dan ook het vervolg van dit theaterproject gepland. Het opgehaalde overtollige kapitaal is het startkapitaal voor De Kapitalisten, waarmee het NUT op Oerol Festival 2025 een wereld reddende productie gaat neerzetten.

“Waarom niet? Waarom zou ik niet een poging wagen? Ik ben een goede gastheer. Ik ben niet bang voor een grote ambitie. Ik ben niet bang voor de mislukking. Ik ben niet bang voor de cynici, de realisten of de pragmatisten. Ik ben niet bang. Ik organiseer een ontmoeting tussen bevlogen idealisten, slimme economen, betrokken politici, visionaire vermogenden, fantastische theatermakers en een welwillend en betrokken publiek dat wil veranderen. En samen maken we een plan. Een concreet plan. Een plan voor verandering.”
- Uit: Goed goud geld