De zwarte koepeltent staat eindelijk in het Máximapark! De laatste lampen worden ingehangen, de vlaggen hangen bijna uit en de glazen gepoetst. Deze week gaat Licht in première. Vanaf aankomende woensdag tot zondag 20 november ontmoeten wij elkaar in Parkrestaurant Anafora voor een goddelijk vegetarisch driegangendiner en lopen we samen onder de sterrenhemel naar de koepeltent waar het lichtspektakel zich zal voltrekken.

Licht is het bijzondere verhaal over lichtontwerper Uri Rapaport die twee weken blind door het leven gaat na een operatie aan een tumor op zijn oog. Theatermaker Greg Nottrot neemt hem mee op een reis naar de bron van het licht. Samen met choreograaf Jasper van Luijk en danser Lo Walther Boer creëren zij een choreografie van licht, en dat zie je meteen terug in de eerste repetitiefoto’s.

Waar het lichtontwerp doorgaans in dienst staat van de voorstelling, is het in het maakproces van Licht het uitgangspunt. Uri maakte voor ruim 750 theatervoorstellingen een lichtontwerp. Voor het eerst in zijn carrière staat hij nu zélf op het podium, in een even duister als oogverblindend ontwerp van eigen hand.

De kaartverkoop gaat hard, dus stel nu je stoel veilig. Licht wil je niet missen!

Benieuwd naar een live kijkje achter de schermen? Volg dan onze sociale mediakanalen de komende dagen!

Foto’s door Mariëlla van Apeldoorn.