De meest oogverblindende theaterervaring van het jaar

Dit jaar brengt het NUT Licht in de donkere maanden. Een zintuiglijke theaterervaring met diner, over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker.
Ervaar een betoverende avond in het Maximapark onder een gigantische overdekte sterrenhemel. Dit wil je niet missen!

Licht is een documentaire sprook over de ogen van een lichttovenaar. Het is het reisverhaal van een blinde en een ziener op zoek naar een god die hen kan redden. Een hallucinante trip door de geschiedenis van het licht. 

Lichtontwerper Uri Rapaport, theatermaker Greg Nottrot, choreograaf Jasper van Luijk en Lo Walther Boer creëren een choreografie van licht. Theater, dans en visueel spektakel over de toekomst van God(en), de wetenschap en de waarheid.

In het begin was het donker. Toen sloeg de vonk over, zette God de zon aan en stal Prometheus voor ons het vuur. Er was licht. Turend in de wilde vlammen van het vuur probeerden wij te begrijpen wat we nog niet konden zien. We temden het vuur en leerden het beheersen. Met het licht kwam het inzicht, met het inzicht de verlichting. Fakkels werden olielampen, werden gloeidraden, werden straatlantaarns, werden Tl-buizen, werden neon, werd spaar, werd laser, werd led. Het licht spat van de schermen, schiet door de fibervezels en golft door de lucht. Er is zoveel te zien!! Te veel? Terwijl we de wereld belichten vervagen de sterren en vergeten we de goden.
- Greg Nottrot

Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht willen theater toegankelijk maken voor iedereen uit onze stad. Tijdens de viering van 900 jaar Utrecht in 2022 doen wij 900 Utrechters een theaterervaring cadeau samen met een aantal Utrechtse bedrijven.

 • Concept, lichtontwerp en spel
  Uri Rapaport
 • Concept, regie en spel
  Greg Nottrot
 • Choreografie
  Jasper van Luijk (SHIFFT Utrecht)
 • Danser
  Lo Walther Boer
 • Campagnefoto
  Sjoerd Derine
 • Scènefotografie
  Bart Grietens