Hi zinzoeker,

Wij, Mariëlla (theatermaker) en Annemieke (schrijver), gaan op zoek naar de zin van het bestaan. Wij groeiden beiden op in een kerk en voelden ons daar lange tijd mee verbonden. Toch zijn we die specifieke manier van geloven ergens along the way gaan bevragen, onze gemeenschap verloren en tegelijkertijd nooit gestopt met het stellen van zingevingsvragen.

Maar hoe geef je vorm aan spiritualiteit wanneer oude overtuigingen een te kleine jas zijn geworden? Waar begin je? Wie geloof je? Is een nieuwe vorm eigenlijk nodig?

Om dit te onderzoeken gaan wij op roadtrip langs verschillende religieuze groepen. Langs mensen die zich nog wél thuis voelen tussen de muren van de moskee, kerk of onder de rook van palo santo. Hoe geven zij het leven zin? Welke vorm neemt God voor hen aan in deze moderne tijd? Samen met fotograaf Sabine Rovers gaan we luisteren, vragen stellen en ons laten inspireren door wereldreligies en nieuwere vormen van spiritualiteit.

We hebben plaats voor 12 mensen die we met ons mee willen nemen op deze zoektocht. 12 mensen die zich op een of andere manier tot dit thema verhouden en ook nieuwsgierig zijn. Je kunt participeren in een theatrale onderzoeks-reeks die je niet alleen als publiek bijwoont maar ook als mede-onderzoeker, als mede-zinzoeker. Wil je meedoen met deze bijzondere reeks?

Meld je aan via: mariella@het-nut.nl met een korte motivatie (1 zin mag, 10 zinnen mag ook). Laat ook even weten wat je beschikbaarheid is.

De zoektocht eindigt in een performance installatie op Berlijnplein in het weekend van 10,11 en 12 juni. We willen graag onderzoeken of de zinzoekers daar onderdeel van willen zijn: aangezien jullie mee denken in het onderzoek. Daarom willen we je vragen of je ook wil aangeven of je het weekend van 10, 11 en 12 juni beschikbaar bent en of je tussen 1 en 10 juni ruimte hebt om een aantal avonden mee te repeteren.