Een modern koningsdrama

Heeft Willem Alexander nog echte macht? Is er nog bestaansrecht voor onze monarchie? En welke duistere weerslag heeft het naderende leiderschap op de prinsesjes? Jibbe Willems neemt in Met Man & Macht na 401 jaar het stokje over van William Shakespeare. Samen met Greg Nottrot en de toeschouwers ontwikkelen ze een nieuwe reeks moderne koningsdrama’s.

Van 17 t/m 21 oktober 2017 bezetten Willems en Nottrot het Utrechtse stadhuis iedere avond. Met elke avond andere schrijvers, en inbreng uit het publiek, worden er live nieuwe scenes geschreven; Direct ten tonele gebracht door Dennis Coenen, Ellen Parren, Myrthe Boersma en Jessie Wilms. Schuif aan, zie De Nieuwe Bard live aan het werk en beleef Willem Alexander in een splinternieuwe openingsmonoloog, sonnet of sterfscène.

Met Man en Macht is te zien van 17 tot en met 21 oktober om 20.00 uur in het Stadhuis Utrecht. Tickets gaan per passe-partout: €16 voor 1 avond, €25 voor 2 avonden en €40 voor de hele week.

“Zoals vaker bij het Nieuw Utrechts Toneel wordt de lijnbepaald door ons. ‘We zijn allemáál Jibbe Willems’ aldus Nottrot”
- Theaterkrant
  • Makers
    Jibbe Willems, Greg Nottrot, Dennis Coenen, Ellen Parren, Myrthe Boersma en Jessie Wilms