Eindejaarsorde

*De Orde van de Dag – een collectief van acteurs, schrijvers en muzikanten onder leiding van Greg Nottrot – maakte in één dag een muzikale, satirische en poëtische voorstelling over het nieuws van het voorbije jaar. Exclusief te zien in Podium Hoge Woerd.

In negentig vlammende minuten vingen ze alles wat er dat jaar gebeurde. Ze ordenden het nieuws tot een hapklaar overzicht, duidden en passant de tijd waarin we leven, en sluitten zo het jaar feestelijk af.

Snikhete zomers, brandende bossen en knetterende kathedralen. 2019 was een zinderend jaar, waar je makkelijk je vingers aan kon fikken, maar voor de Orde is niks te heet. Vurige monologen, verhitte sketches, verlichte inzichten, brandende vragen en liedjes om je handen aan te warmen. Kortom *De Orde van de Dag zet je in lichterlaaie en doet je hart smelten.

Ugly Christmas Sweater Dinner
Voorafgaand aan de voorstelling nuttigden we een feestelijk maal met onze bezoekers. Want: kerst is leuk, maar samen eten in je foutste kersttrui misschien nog wel leuker! Daarom luidden we de voorstelling in met het enige echte Foute-Kersttruien-Diner.

“Het is De Orde van de Dag ten voeten uit: een actueel onderwerp op een prikkelende manier onder de aandacht brengen. Journalistieke satire van het soort waar ook Arjen Lubach mee scoort.”
- Eindhovens Dagblad
 • Concept en spel
  Greg Nottrot, Jibbe Willems, Mark Kraan, Bram Suijker, Sanne Schuhmacher, Frank van Kasteren, Marcel Osterop, Wilko Sterke en Pascal van Hulst.
 • Foto Ugly Christmas Sweater Dinner
  Willem Popelier
 • Scene- en werkfoto's
  Sabine Rovers
 • SUBSIDIËNTEN
  Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten