Maandagavond 28 november is schrijver Jibbe Willems in huis! Vier acteurs lezen zijn nagelnieuwe toneeltekst De Verlosser. Een humoristische en poëtische lezing over onze huidige samenleving die gedoemd is te mislukken. In korte chaotische scènes schetst hij hoe we elkaar in de weg zitten, met desastreuze gevolgen.

We maken er een mini-NUT-feestje van. Met een gelegenheidsensemble dat bestaat uit acteurs Marcel Osterop (Je ziel voor een ijsje), Patsy Kroonenberg (Roos & Ariadne), Yara Piekema en Emile Rogissart (Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht).  Met deze NUT-sterren aan de leestafel ben je verzekerd van een speciale avond vol humor, chaos, satire en liefde. Drankje is inbegrepen bij je kaartje!

Het is een tijd waarin mensen nog wel ploeteren, maar vaker in de modder vallen. Mensen die hun armen heffen voor omhelzing, maar zichzelf steeds vaker vuistslagen uitdelend terugvinden. Mensen die op zoek naar verlossing hun leegte vullen met verdoving.
- Jibbe Willems

Dit is Jibbe Willems. Hij schrijft toneel. In 2021 maakte hij samen met Greg Nottrot de brievenbusvoorstelling Ik wilde je een zachte brief schrijven

Je ziet Jibbe vaak bij het programma’s van het NUT die in korte tijd gemaakt worden, zoals De Futuristen en De Orde van de dag. Hij is echt een schrijfmachine. En we zijn dol op elk woord wat uit zijn brein rolt. De Verlosser is geschreven met een werkbijdrage theatertekst van het Fonds Podiumkunsten. Tijdens het schrijfproces richtten we voor Jibbe bij het NUT een speciaal hokje in, dat we vrolijk omdoopten tot ‘de verloskamer’.

Grasduinen in zijn rijke oeuvre kan op jibbewillems.net.

Jibbe-Willems-©-Stephan-Vanfleteren
  • Concept, tekst en spel
    Jibbe Willems
  • Spel
    Patsy Kroonenberg, Marcel Osterop, Yara Piekema, Emile Rogissart