15 februari 1894
Martial Bourdin wandelt richting Greenwich met een tijdbom om zijn middel. Zijn missie: een aanslag op het Koninklijk Observatorium, ijkpunt van de tijd. Niet enkel als symbolische daad, maar als oprechte poging om de tijd en haar vooruitgang een halt toe te roepen.

Augustus 2017
Theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene onderzoeken de motieven van Bourdin en vragen zich af hoe zij vandaag de dag de tijd tot stilstand zouden brengen. Is er een manier om te ontsnappen aan het alsmaar voort tikkende verval?

Unieke locatie
De Denderende Tijd was de vijfde zomervoorstelling van Het NUT op een unieke locatie in Leidsche Rijn. Ditmaal rond de grootste bouwput van Nederland, waar hijskranen de toekomst uit de Romeinse grond trekken.

Bourgondisch diner
Na de voorstelling nam het publiek plaats aan lange, rijk gedekte tafels. Ze gingen mee op een culinaire tijdreis van prehistorische amuze tot futuristisch nagerecht. Alles vers en biologisch!

Escape-room 2.0
Het NUT bouwde haar eigen explosieve escape-room: lukt het het publiek om te ontsnappen aan de denderende tijd? Of blijven zij voor altijd gevangen in het moment?

Kortom: Een bomvolle avond die elk moment kon exploderen!

Periode 9 t/m 27 augustus 2017
Locatie Berlijnplein, Leidsche Rijn

**** “Echt een totaalervaring en een must see voor iedereen die even wil ontsnappen aan ons huidige gehaaste leven.”
- 8weekly
*** “Een dynamische productie waarin het verhaal van de terrorist, conceptuele gedachten over tijd en een inkijkje in het privéleven van de makers voortdurend door elkaar versneden worden.”
- Theaterkrant
 • Tekst, concept en spel
  Floor Leene, Greg Nottrot
 • Eindregie
  Daniël van Klaveren
 • Muziek
  Pascal van Hulst
 • Illustratie poster
  Cynthia Borst
 • Grafische Vormgeving
  Nanda van der Meer
 • Scenefoto’s
  Paul Hoes
 • SUBSIDIËNTEN
  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, kfHeinfonds, RAUM, Fentener van Vlissingen fonds
 • MET DANK AAN
  CineMec Utrecht, Albert Heijn Terwijde, Leidsche Rijn Centrum, RAUM, Brouwerij Maximus, Olijfbedrijf, Plattelandswinkel Goes