Korneel Evers en Arend Brandligt zijn al jarenlang supporter van FC Utrecht. Elke wedstrijddag worden zij wakker met de hoop dat hun cluppie zal winnen, wetende dat dat ook zomaar niet het geval kan zijn.

Zeiken zit de Utrechtsupporter in het bloed, maar het liefst vieren ze. In de wetenschap dat een kampioenschap waarschijnlijk nooit tot de opties zal behoren, gaan ze toch elk seizoen, elke wedstrijddag vol goede moed op pad. Om de jongens in hun kleuren te steunen. In de hoop dat die avond geen avond wordt vol gezeul en chagrijn. Maar of ze winnen of verliezen, zij blijven trots op hun club. FC Utrecht.

In 2020 vieren we het 50-jarige bestaan van FC Utrecht met een reeks voorstellingen over de club en zijn supporters. De pilot De Achtervolgers versus FC Utrecht werd in één dag gemaakt én gespeeld door een team van acteurs, schrijvers en muzikanten. In twee keer 45 minuten gingen ze op zoek naar de ziel van FC Utrecht. Ze toonden de mooiste goals en de grootste nederlagen, zongen spreekkoren, vertelden sterke verhalen en brachten een ode aan de club.

Datum 21 april 2019
Locatie Stadsschouwburg Utrecht

Tijdens de rust interviewden ze Gert Kruys over zijn grote liefde. Wat betekent het supporterschap in deze tijd? En wat maakt FC Utrecht tot zo’n hechte club? Een wervelende aftrap naar een serie hartstochtelijke voetbalverhalen in het theater.

 • Concept
  Greg Nottrot
 • Spel
  Korneel Evers, Arend Brandligt, Boris van Bommel
 • Schrijvers
  Paul Feld, Dirk van Pelt & Frank Heinen
 • Fotografie
  Paul Hoes
 • Subsidiënten
  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht
 • Met dank aan
  Gemeente Utrecht