“Try, fail. Try again, fail better.” Samuel Beckett.

In celebration 1 onderzocht het NUT het geluk. In celebration 2 vroegen wij ons af wat het belang is van mislukken. Een koppel heeft alles opgegeven om hun droom te realiseren: Het bouwen van het utopische dorp “Geluk” midden in een weiland. Maar na een jaar hard werken kunnen ze niet anders dan concluderen dat Geluk, Mislukt is geworden.

De beloftes die ze het publiek hadden gedaan liggen ineengestort en verspreid over het weiland.
Tot overmaat van ramp is hun relatie aan diggelen en wonen ze gescheiden van elkaar. Volledig geruïneerd gaan ze ieder vanuit hun eigen huis samen met het publiek op zoek naar het belang van de mislukking.

“Elke poging die mislukt, brengt u een stap dichter bij het geluk.” Thomas Edison

Mislukken; niemand doet het graag. De angst voor de mislukking zorgt ervoor dat men het experiment gaat schuwen. Elke poging moet geslaagd zijn anders kost het onnodig tijd en geld. En in tijden van crisis kunnen we ons geen tijdsverlies of weggegooid geld permitteren. Zo creëren we uiteindelijk een middelmaat voor de massa, waarin niet het uitzonderlijke maar het gemeenschappelijke wordt beloond. Het NUT wil zich hier tegen verzetten en maakt een ode aan de Mislukking.

Met het publiek kijken we vol heimwee en weemoed terug op onze grote mislukkingen en vereren we ze, geven we ze de credits die ze toekomen. De mislukking is als de mest die de grond vruchtbaar maakt voor nieuwe ideeën.

“Ik heb geen mislukking gekend; ik heb 10.000 manieren ontdekt waarop iets niet werkt” Thomas Edison

Datum 17 t/m 26 juni 2011
Locatie Oerol

 • Concept/Tekst/Spel
  Greg Nottrot, Floor Leene
 • Geluidstechniek
  Krzysztof Burdzy
 • Artistiek advies
  Uri Rapaport
 • Fotografie
  Sanne Leufkens