“There’s a great big beautiful tomorrow shinning at the end of every day. There’s a great big beautiful tomorrow, and tomorrow’s just a dream away” – Walt Disney

Voor het eerst sinds 300 jaar verrees er in 2010 een nieuw dorp op het eiland Terschelling. Geïnspireerd door Walt Disneys ambitie om de ideale leefgemeenschap van de toekomst te creëren, bouwde Het NUT samen met de toeschouwer van het Oerol festival 3 jaar lang aan het groene, duurzame, geweldsloze, welvarende en gelukkige Celebration. Elk jaar zetten zij op de zelfde locatie een volgende stap in de realisatie van het dorp. En elke stap ging gepaard met een nieuwe voorstelling. In 2010 startte de eerste fase van dit drieluik over het streven naar vooruitgang en het vormgeven van geluk.

In de vroege jaren zestig had Walt Disney de ambitie om de ideale leefgemeenschap van de toekomst te creëren. Een futuristische stad waar de nieuwste technologieën gemak en geluk zouden garanderen. Een schone stad zonder armoede of liefdesverdriet. Een zonnige stad met een gigantische kap er overheen die het weer kon reguleren. In 1966 kocht hij een groot stuk grond in Florida om zijn droom te realiseren. Maar in dat zelfde jaar stierf hij aan longkanker. Zijn droomstad werd uiteindelijk een pretpark.

Het NUT raakte gefascineerd door Walt Disney’s wil om gedurende zijn laatste levensjaren het kwaad en ongeluk te willen bestrijden. Hoe kan het dat juist de grootste handelaar in fictie van de 20e eeuw dacht dat zijn magie ook in de realiteit kon bestaan? Met dit project onderzocht Het NUT het fenomeen geluk. Geluk is het grootste doel van de mens en dat is altijd zo geweest. Maar het lijkt alsof we tegenwoordig een steeds groter bewustzijn hebben over ons geluk en daarmee een alsmaar groeiende ontevredenheid.

Datum 11 t/m 20 juni 2010
Locatie Oerol

“[…] de duo-presentatie werkt aanstekelijk en doet uitkijken naar het vervolg volgend jaar op Oerol.”
- Volkskrant
“Een zeer geslaagde combinatie die benieuwd maakt naar de twee delen die volgen op Oerol 2011 en 2012.”
- 8weekly
  • Concept/Tekst/Spel
    Greg Nottrot, Floor Leene
  • Geluidstechniek
    Krzysztof Burdzy
  • Artistiek advies
    Uri Rapaport