Vacature contentspecialist

0,4 FTE
In dienst / ZZP beide mogelijk
Reageren voor 20 februari (gesprekken op 23 februari)

Over het NUT

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is een dynamisch en ambitieus theatergezelschap gevestigd in Utrecht. Wij zijn het stadsgezelschap van Leidsche Rijn en het meest nieuwsgierige en gastvrije gezelschap van Nederland. We maken theater over de strijd tussen toekomst en verleden. Dat doen we in onze standplaats, de rest van het land en daarbuiten, op bijzondere locaties en desnoods in theaters. Onze voorstellingen hebben de kracht beweging te brengen in dat wat vast zit: ideeën, gewoontes en (voor)oordelen over de ander.

Ons kantoor is gevestigd op het Berlijnplein, het culturele hart van Leidsche Rijn. Het NUT bestaat uit een klein kernteam, met een informele werksfeer. We houden van hard werken én hard lachen. En van quizzen. Je krijgt veel ruimte en verantwoordelijkheid om deze functie in te vullen op een manier die jij goed vindt.

Contentspecialist

Als contentspecialist bij het NUT houd je je bezig met content in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat over onze social mediakanalen, website, drukwerk of video’s. Jij bent in de lead voor het plannen, ontwikkelen en implementeren van de content op alle platformen. Daarnaast zorg je ervoor dat de content consistent is en goed aansluit bij het gezicht van het NUT.

Het NUT is aanwezig op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIN, in flyerrekken, posterframes en wildplak. Die mix is altijd in beweging en jij doet daarin nieuwe voorstellen voor doorontwikkeling. Je werkt samen met ontwerpers, fotografen en videografen en bent in staat om doorvertalingen van het artwork zelf te optimaliseren voor verschillende doeleinden.

Je bent eindbaas van de social contentstrategie en beschikt daarvoor ook over een fijne pen. Je hebt creatieve en innovatieve ideeën waarmee we mensen aan het NUT kunnen verbinden en hebt expertise in huis over wat aanslaat en wat niet. Je bent handig: je draait je hand niet om voor een polletje, een online formuliertje, een photoshop-actie of een aanleverdeadline die eigenlijk gisteren was. Als contentspecialist werk je nauw samen Neeltje, ons hoofd marketing & partnerships.

Wat ga je doen?

 • Content maken en doorvertalen rondom alle projecten en producties van het NUT
 • Strategie en redactie van social media en website
 • Traffic management (offline) uitingen van het NUT: je begeleidt het hele proces van idee tot aan het moment dat de dozen drukwerk geleverd worden.
 • Projectleiding en productie shoots voor foto- en videografie

Wie zoeken wij?

 • Je bent een aanpakker en krijgt energie van uitdagende plannen
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen van een contentstrategie en kent alle ins- en outs van social media
 • Je kijkt kritisch naar je eigen plannen/resultaten en blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden
 • Je hebt gevoel voor beeld en video, kan goed schrijven en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je werkt planmatig en gestructureerd
 • Je bent afgestudeerd van een relevante opleiding of hebt (aantoonbare) relevante ervaring

Wij bieden jou

 • Een energieke organisatie bestaande uit een 9-koppig, betrokken team en een fijne zwerm theater(mogelijk)makers daaromheen
 • Heldere eigen taken en verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen initiatief en ideeën
 • Een fijne en goed bereikbare werkplek in ons eigen theater op de culturele ontmoetingsplek Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn
 • Thuiswerken kan natuurlijk ook
 • Salaris conform schaal V van de CAO Toneel & dans (inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 2.432,- en maximaal € 3.610,- bij 1 fte).

Het NUT vertelt verhalen voor iedereen en verzamelt altijd zoveel mogelijk verschillende perspectieven bij elkaar. Dat zien we in ons team ook graag terug. We halen ontwikkeling en inspiratie uit alle kleuren, culturen, voorkeuren en overtuigingen, en motiveren iedereen te reageren.

Bij vragen kan je contact opnemen met Neeltje van Balkom via neeltje@het-nut.nl of via 06 – 82 07 37 55. Stuur je CV en motivatiebrief voor 20 februari 2023 naar neeltje@het-nut.nl. Liever andere content over jezelf maken dan een brief: leuk! Meer info over onze organisatie kan je vinden op www.het-nut.nl