Hoe kan je je artistiek ontwikkelen als de wereld op slot zit? Het NUT wendde een deel van de coronasteun van de overheid aan om nieuwe makers te leren kennen door hen vlieguren te geven. Ze mochten iets maken zonder de druk van publiek, of de deadline van een première.
Zo leerden we in 2021 vijf mooie nieuwe makers kennen: Hanad Daher, Patsy Kroonenberg, Hansje Veen, Quiah Shilue en Lars Brinkman. In een tijd dat we niet het theater in konden en er geen ontmoetingen waren tussen maker en publiek konden we toch met elkaar samenwerken. Het resultaat: vijf korte films, gemaakt in vijf dagen. We stellen elke week één van deze makers en hun werk aan jullie voor.
Stations van mijn leven فيلم قصير.. محطات من حياتي.. الشكر لكل فريق العمل) - Hanad Daher

Hanad Daher is acteur, schrijver, muzikant en theatermaker uit de Syrische stad Homs. Tijdens de Syrische Burgeroorlog, die begon in 2011, werd Homs gezien als de hoofdstad van de revolutie. De stad en zijn bevolking hebben lange periodes gekend van gevechten tussen opstandelingen en het Syrische leger. De korte film ‘Stations van mijn leven’ (فيلم قصير.. محطات من حياتي.. الشكر لكل فريق العمل) is een persoonlijk verhaal over hoe Hanad in het oude Syrië is opgegroeid en wat de impact van de oorlog is op zijn leven en zijn familie. Bijzonder mooi verteld door Hanad zelf.

Hanad leerden we kennen als vrijwilliger bij de zomervoorstelling van 2021 ‘Nooit meer werken’. Hij vertelde toen dit bijzondere verhaal, waarop we hem meteen hebben uitgenodigd voor het nieuwe makersproject om zijn verhaal een podium te geven. Hanad: “Misschien, misschien krijg ik morgen een kans die ik niet had verwacht. En zolang ik leef, is er altijd hoop.”

 • Concept, tekst en spel
  Hanad Daher
 • Camera, geluid en edit
  Charlie Feld
 • Coaching
  Mariella van Apeldoorn en Greg Nottrot
 • Eindregie
  Greg Nottrot
 • Productieleiding
  Anna Huizing
 • Muziek
  Felix Ruiter
 • Vertaling en ondertiteling
  Ismaîl Mamo en Joppe Klein
 • Met dank aan
  Theater Kikker, Lars Brinkman, Hansje Veen, Patsy Kroonenberg en Quiah Shilue