Ster-actrice Sigrid ten Napel is dit najaar in het theater te zien in de nieuwe voorstelling van het Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel): Koning Krump. Koning Krump is een adembenemend Shakespeareaans koningsdrama in een modern jasje dat ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te zien is in de Nederlandse schouwburgen. De nieuwe toneeltekst is van Jibbe Willems, in regie van Greg Nottrot. 

Naast geweldige acteurs als Mark Kraan, Marcel Osterop en Keja Klaasje Kwestro heeft nu ook Sigrid ten Napel haar medewerking aan Koning Krump toegezegd. Sigrid ten Napel (1993) is een van Nederlands populairste actrices van haar generatie. Ze werd twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf en kreeg bekendheid bij het grote publiek door haar rollen in o.a. Penoza, Overspel en Riphagen

In de voorstelling speelt Sigrid de rol van Kelania, de waanzinnige echtgenote van Koning Krump. Zij wil het land behoeden voor haar man en haar man behoeden voor zijn eigen machtswellust. Daarvoor gaat ze tot het uiterste en ver daar voorbij.  

Over Koning Krump
Tegen zijn verwachting wordt Krump (Mark Kraan) gekozen tot koning. Vanaf dat moment vreest hij dat zijn tegenstanders zijn kroon van zijn kop willen trekken en zijn kop van zijn romp. Hij wil dat de wereld van hem houdt en zijn macht koste wat het kost bewaken.

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vier live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

Koning Krump speelt van 3 okt t/m 14 nov 2024 in 11 schouwburgen in Nederland. Klik hier voor de complete speellijst.