De zon gaat onder in het Westen

Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot.

👑 Meeslepend theater over onbegrensde macht

Tegen zijn verwachting wordt Krump (Mark Kraan) gekozen tot koning. Vanaf dat moment vreest hij dat zijn tegenstanders zijn kroon van zijn kop willen trekken en zijn kop van zijn romp. Hij wil dat de wereld van hem houdt en zijn macht koste wat het kost bewaken.

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vijf live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest. 

🗳️ Jouw mentale voorbereiding op de verkiezingen van het jaar

Dinsdag 5 november 2024 kiest Amerika haar nieuwe president. De harde strijd om het ambt, het gigantische mediacircus, de scherpe toon en polarisatie: je kan haast niet geloven dat het echt is. Toen Donald Trump in 2016 het verkiezingstoneel besteeg nam het spektakel toe. Zijn charisma en branie, zijn vrouwen, vertrouwelingen, tegenstanders en haters: allemaal inspiratie voor deze verzonnen, ronkende, muzikale theateravond over macht. 

 • Tekst
  Jibbe Willems
 • Regie
  Greg Nottrot
 • Spel
  Mark Kraan, Marcel Osterop, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Panneman (stage), Meike Derksen (stage), e.a.
 • Muziek en spel
  Viktor Griffioen, Erik van der Horst
 • Kostuumontwerp
  Dieuweke van Reij
 • Scenografie en lichtontwerp
  Uri Rappaport
 • Creatief producent
  Juliska Retra