Van woensdag 6 t/m vrijdag 15 maart vind je een bijzondere expositie in de studio van het NUT (Berlijnplein, Utrecht). Andermans schuld onderzoekt de wereld van schuld door de lens van de beeldende kunst. 

Eén op de vijf huishoudens in Nederland heeft met geldproblemen te maken. Helaas komt hulpverlening vaak pas op gang als schulden al torenhoog zijn. In Andermans schuld veranderen verhalen over schulden in kunstwerken. De kunstwerken zijn te koop. Kunnen we met de opbrengst schulden aflossen?

Over Andermans schuld

Samen met diverse partners, zoals Buurtwerkkamer Leidsche Rijn, Armoedecoalitie Utrecht, De Tussenvoorziening en diverse kunstenaars, duiken Mart Veldhuis (illustrator) en Job Kühlkamp (programmamaker het NUT) in de wereld van schulden. Het is een langlopend project, waarbij we in maart 2024 voor het eerst publiek betrekken. Luister naar verhalen van mensen met schulden en bewonder de allereerste kunstwerken tijdens deze kortlopende expositie. Of schuif aan bij één van de ronde tafels voor theatrale gesprekken met interessante gasten in/uit/over de schuldenwereld. 

Praktisch

Bezoek aan de expositie is vrij, een plekje aan tafel kan je (gratis) reserveren. Vol = vol! 

Voor alle informatie kijk je op Andermans schuld.

Expo bij het NUT | Open huis en theatrale gesprekken bij Andermans schuld