We zoeken een stagiair voor de rol van “Orpheus” in de nieuwe familievoorstelling!

Oma Eindbaas is een lichte en liefdevolle familievoorstelling over verlies, geïnspireerd op het verhaal van Orpheus en Eurydice. Hoe mis je iemand, hoe neem je afscheid en hoe doe je dat met verdriet enzo? En als je een goeie grap hoort, mag je dan nog wel lachen? Oma Eindbaas vertelt het verhaal van een hedendaagse Orpheus, die in de onderwereld afdaalt om zijn oma terug te halen. Een verhaal over verlies en acceptatie.

Auditie

+ Datum: donderdagochtend 29 juni 2023

+ Locatie: Het NUT, Berlijnplein 526, Utrecht Leidsche Rijn

+ Aanmelden: mail je met toelichting en CV naar femke@het-nut.nl

Periode

+ Maart en april 2024: repetitie

+ April en mei: schoolvoorstellingen en vrije voorstellingen in en om Utrecht

+ Oktober en november 2024: tournee

Makers

De teksten van schrijver Floor Leene zijn altijd geïnspireerd op oude verhalen uit o.a. de Griekse mythologie. Ze situeert oude verhalen op nieuwe grond. Bij het schrijven van haar teksten werkt Floor vanuit intuïtie. Daar voegt zij – dankzij haar acteursopleiding – een technische manier van werken aan toe: gevoel voor timing, inleving, en het creëren van een ‘speelbare’ tekst.

Regisseur Lara van Hoof is in 2020 afgestudeerd aan de Regie Opleiding in Amsterdam. Ze maakt fysieke voorstellingen die zich op de grens van theater en beeldende kunst bewegen. Humor is een belangrijke motor voor Lara om te maken en als ze met tekst werkt benadert ze deze eerder muzikaal dan psychologisch.