Viering vol muzikaal theater, fotografie en echte verhalen

ZIN is een viering vol muzikaal theater, fotografie en echte verhalen. Een kunstproject over hoe we houvast en zingeving vinden. Door middel van zoveel verschillende religies, stromingen en overtuigingen geven we zin aan het leven. Wat geloven we? Hoe geloven we? Hebben we een geloof nodig?

Omdat we het zelf niet meer weten, vroegen we het aan een hindoe, heks, moslim, vrijmetselaars, Rooms Katholieken en een doula voor de ziel uit Utrecht. Hun en onze eigen antwoorden presenteren we dit weekend op een echte NUT-manier: een viering met een theatrale inslag, inclusief fotografische documentatie, muziek en de uitnodiging tot gesprek.

Op zoek naar het andere perspectief

ZIN is een persoonlijke, verhalende en vernieuwende zoektocht naar zingeving. Een theatermaker, een fotograaf en een schrijver gaan samen met een groep zinzoekers op een zingevende zoektocht langs Utrechtse religieuzen en spirituelen. Ze maken kennis, gaan in gesprek en proberen een antwoord te vinden op de vraag: hoe vind je houvast? Van 10 tot en met 12 juni komen alle interviews, gedachten, scènes, muziek en foto’s samen in een reeks bijeenkomsten voor het grote publiek.

  • Concept & regie
    Mariëlla van Apeldoorn
  • Makers
    Annemieke Dannenberg, Sabine Rovers, Cedric Vermue, Lieke Dijkstra, Bart Soldaat, Pim van Beelen (stage)