Het verhaal dat niet verteld wil worden

Greg vond een verhaal. Een verhaal dat vergeten wil worden. Hij zou het in juni spelen, in de openlucht, tijdens zwoele zomeravonden in Utrecht Leidsche Rijn. Samen met pianiste Maxime Snaterse, onder de titel Graven. Maar het verhaal dat niet verteld wil worden, mág nu niet eens verteld worden.

Echter, op 4 mei dringt het verhaal zich op. Op deze datum wíl Greg over het verhaal vertellen. En daarom gaven we het verhaal op die datum een beetje ruimte. Van wie is de geschiedenis? Kan liefde fout zijn? Is er zoiets als een recht om te vergeten? Om 21:00 uur gingen we online en stelde Jannet van Lange vragen aan Greg Nottrot. Maxime Snaterse speelde piano.

Laura is zeventien en verliefd op Heinrich. Sinds een maand is hij ingekwartierd in hun huis. Hij is lang, blond en heeft de mooiste, heldere blauwe ogen. Samen spelen ze quatre-mains Fantasie in f mineur van Schubert. Als per ongeluk hun vingers over elkaar struikelen is zij volmaakt gelukkig.

Laura is eenentwintig en al weduwe. Ze hadden zich verloofd. Als de oorlog over was zouden ze trouwen. Haar tranen mengen zich met de inkt van de vlug geschreven letters. Letters die vertellen hoe hij gesneuveld is aan het front.

Laura is zesennegentig en dement. Een leven lang heeft ze geprobeerd om Heinrich te vergeten. Na de oorlog vond ze een nieuwe man, een goede man. Ze kregen een huis, vier kinderen en in al die jaren wel zes keer een hond. Al haar geluk kon hem niet doen verdwijnen. Na zeventig jaar zwijgen stamelt ze nu steeds, maar onwillekeurig, zijn naam. 

Op 4 mei 2020 was de Corona pandemie vers en was het volstrekt onduidelijk of we Graven – dat gepland stond voor juni van dat jaar – ooit zouden kunnen spelen voor live publiek. Gelukkig is dat in augustus alsnog gebeurd. Meer over Graven lees je hier >>>

Datum 4 mei 2020
Locatie Live Zoom sessie
Aanvang 21:00 uur
Toegang gratis

 • Concept
  Jannet van Lange
 • Tekst & spel
  Greg Nottrot
 • Pianiste
  Maxime Snaterse
 • SUBSIDIËNTEN
  Gemeente Utrecht, Berlijnplein Utrecht, Fonds Podiumkunsten, KFHein Fonds