Ter plekke geschreven teksten en muziek, soms nog tijdens de voorstelling zelf, gespeeld met het blad in de hand, dat is zowat de essentie van dit zenuwslopende theateravontuur. Een poging om orde te brengen in het nieuws van de dag mét de garantie op volslagen wanorde, maar steeds ook, onverhoopt, de magie van het moment.

De succesvolle satirische, hyperactuele actualiteitenshow Orde van de Dag was maandelijks (sinds 2010) te zien in Stadsschouwburg Utrecht, streek geregeld neer in het Parktheater in Eindhoven en is regelmatig te zien in Mechelen. Vandaag in het nieuws, vanavond op het podium!

Onder leiding van theatermaker Greg Nottrot werpt een team van acteurs, muzikanten, cabaretiers en schrijvers elke editie opnieuw een verrassend licht op de merkwaardigste berichten uit de actualiteit. Sketches, liedjes, columns, theaterscènes en gedichten, niets is ondenkbaar in deze telkens unieke en eenmalig opgevoerde show. Soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd met één belangrijke missie: een klein beetje orde scheppen in de waan van de dag. Met de vaste nieuwsredactie en elke editie nieuwe gasten.

“De orde van de dag is […] een stuk minder serieus als Het Achtuurjournaal, maar zeker zo doeltreffend.”
- Cultuurbewust
“Scènewisselingen, nieuwsflashes en jingles van de band: het hapert geen moment. Het is een zeer knappe en bewonderenswaardige prestatie van de leden van ‘De orde van de dag’.”
- Cutting Edge
“‘De Orde van de Dag’ is […] de belangrijkste theatervernieuwing sinds 20 jaar.”
- Cultureel Persbureau
“Niet terug te zien, heet van de naald en vlijmscherp.”
- Parool
  • De Orde
    Greg Nottrot, Mark Kraan, Daan Windhorst, Jibbe Willems, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop, Frank van Kasteren, Wilko Sterke e.a.
  • Fotografie
    Willem Popelier
  • Logo
    Woes van Haaften
Orde van de Dag - RTV Utrecht