Was het de afgelopen tijd heet nieuws, dan vlamt het vanavond op het podium! De succesvolle satirische, hyperactuele actualiteitenshow Orde van de Dag keert terug als Orde van de Dag – De nieuwe generatie. Onder leiding van Yara Piekema en Roán ten Cate gaan creatieve makers met het laatste nieuws aan de slag en zetten diezelfde avond nog een theatrale vertaling voor je neus. 

Orde van de Dag was maandelijks (sinds 2010) te zien in Stadsschouwburg Utrecht, streek geregeld neer in het Parktheater in Eindhoven en was regelmatig te zien in Mechelen. Onder leiding van theatermaker Greg Nottrot wierp een team van acteurs, muzikanten, cabaretiers en schrijvers elke editie opnieuw een verrassend licht op de merkwaardigste berichten uit de actualiteit.

Dit is nog maar het begin Orde van de Dag – De nieuwe generatie. Omdat de makers nog warmdraaien, kan jij voor een warmdraai-prijs komen kijken. Op 16 en 23 maart spelen ze twee voorstellingen om 20:00 in de studio van het NUT (Berlijnplein).

Yara Piekema over de nieuwe Orde van de dag:

“Dit is de Orde zoals je hem gewend bent, maar dan anders! Nieuwe gezichten, andere tijden, dezelfde vertrouwde opzet. Ik kijk uit naar lichtheid zoeken in de waanzin van deze tijd met een diverse groep nieuwe makers.”

Cultuurbewust over de Orde van de Dag*

“De orde van de dag is […] een stuk minder serieus als Het Achtuurjournaal, maar zeker zo doeltreffend.”

*eerdere edities

Yara Piekema - Foto: Giacomo Pistone
Orde van de dag – Nieuwe generatie