Een relatiedrama voor twee robots

Gefascineerd door de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering in het dagelijks werk van heel veel mensen, verdiepen we ons in de effecten hiervan. Zijn robots dé oplossing voor een verstoorde werk/privé balans? In Nooit meer werken laat het NUT de uiterste consequentie zien van het idee dat technologie ons werk overneemt.

“Het belooft een mooie avond te worden, waarbij ieder van u gemiddeld 0,07% gelukkiger naar huis zal gaan. Volgens onze prognose zal 32% van jullie de avond als uniek ervaren, 12% zal zich gelouterd voelen, 41 % is echt even lekker een avondje uit en 13 % heeft het enorm naar zijn zin. 1% zal de voorstelling als ‘zo zo’ ervaren, dit is veelal publiek dat mee moest van zijn of haar partner of collega’s uit het werkveld. Dan houden we nog zo’n 1% aan mensen over die zich vanavond ‘kut’ voelt.” (ROBOT G1)

Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene liggen aan de rand van een zwembad te nippen van hun cocktails. Ze hoeven niet meer te werken want ze zijn vervangen door twee robots. Robot G1 en robot F1 spelen de voorstelling. Heerlijk! Of slaat de verveling toe en verliezen ze de zin van hun bestaan?

"Geweldig afwisselende voorstelling met gesprek over tech en toekomst."
- publieksreactie
"Nooit meer werken biedt een interessant, inhoudelijk en enerverend totaalavondje uit." ★★★★
- De Telegraaf
 • Concept, tekst en spel
  Greg Nottrot en Floor Leene
 • Spel
  Koen ter Braak, Monica Hofman (stagiairs HKU), Lize van Olden, Billy de Walle, Patsy Kroonenberg
 • Regie
  Roeland Hofman
 • Vormgeving, robots en meer
  Thierry Wilders
 • Techniek
  Dustin Watts, Gijs Brinkman
 • Robots
  Baxter (productie robot), Lucy (serveerrobot), Zora 1 en 2 (zorgrobots), Gert en Fleur (schermrobots), InMoov (3D geprinte robot)
 • In samenwerking met
  FNV, Berlijnplein Utrecht, Podium Hoge Woerd
 • Met dank aan
  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, ABN AMRO Foundation, K.F. Hein Fonds, VriendenLoterij Fonds, IVVU – vereniging van zorgorganisaties in de regio Utrecht (zorgrobots), Fontys Hogeschool Engineering (Baxter), Snaqs, Secrass GRAFISCH
“Nooit meer werken is een boeiende exploratie naar de (ethische) gevolgen van mechanisering, automatisering en technologische ontwikkelingen, die lange tijd prettig meerduidig blijft. (…) Boeiende materie die mede dankzij de coronacrisis een impuls heeft gekregen: hoe zien we werken voor ons in de toekomst?”
- Theaterkrant
"Het NUT levert een prachtklus met Nooit meer werken. (...) Bij het NUT weet je alleen nooit zeker of wat ze vertellen ook helemaal waar is, en dat is eigenlijk altijd de lol ervan."
- Cultuurpers
"Stof tot nadenken. Prachtige voorstelling met lekker eten. Aanrader"
- publieksreactie
"Elk jaar kijk ik uit naar een voorstelling van het NUT. Deze keer krijg je lekker een iPadje en een koelboxje."
- publieksreactie