Twaalf wensen voor het nieuwe jaar

De Corona-maatregelen die avondvoorstellingen onmogelijk maken, zijn verlengd tot en met 14 januari 2022. Deze datum valt precies in de week waarin we 12 Goede voornemens zouden spelen in Podium Hoge Woerd. We hebben daarom de voorgenomen avonden geannuleerd. Maar: we gaan wel iets maken. Heb je kaarten voor 12 Goede voornemens? Je ontvangt volgende week per e-mail bericht an Podium Hoge Woerd.

Wat we van plan zijn nu we geen voorstellingen meer kunnen spelen:

Op maandag 10 januari verschijnen de theatermakers van 12 Goede voornemens uitgerust en geïnspireerd aan de start. Een week lang werken zij in Podium Hoge Woerd aan iets. Wat dat is? Dat is nét zo moeilijk te voorspellen als de Corona-maatregelen. Misschien wordt het waanzinnig! In dat geval krijgen de mensen met een kaartje iets waanzinnigs. Misschien wordt het dat niet: in dat geval geven we mensen hun kaartje terug.

Met deze werkwijze manoeuvreren we door het Corona-landschap, op zoek naar iets goeds en moois voor iedereen. We prepareren een landingsbaan voor waanzinnige ideeën. Het stelt ons in staat goed te zorgen voor onze (freelance) mensen (ze hebben gerekend op werk en dat bieden we ze). En natuurlijk zorgen we goed voor ons publiek!

Wat we bedacht hadden vóór de avond-lockdown:

Maak je klaar voor een bomvolle ouverture van 2022: een feestbanket met muziek, theater, gesprek en heerlijk eten. Een ploeg theatermakers, muzikanten en een chefkok brouwen een bont menu van inspiratie, bezinning en warmte.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Goede voornemens is een zinnenprikkelende, warme theateravond aan lange tafels, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken. En bij vier van die gangen bereidt chef Jasper Kaan van restaurant De Klub de heerlijkste gerechten.

Zomertraditie wordt wintertraditie

Elk jaar speelt het NUT een zomervoorstelling met diner op een bijzondere locatie in Utrecht Leidsche Rijn. Een traditie waar veel mensen jaarlijks reikhalzend naar uitkijken. In januari 2022 voegt het NUT daar met Goede voornemens een wintertraditie aan toe. In hun huistheater Podium Hoge Woerd zetten ze de zaal naar eigen hand: de tribune maakt plaats voor lange tafels, met in het midden een podium voor artiesten en chefkok.

Het NUT maakte in 2021 een jaar lang theater over ‘de toekomst werk’. Met Goede voornemens voltooien ze dit jaar.

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn
‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken de instellingen aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks naar theater gaan. De twee nieuwsgierige theaterbrengers van de nieuwe stad dragen er samen zorg voor dat een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk wordt bereikt en betrokken bij al het moois dat ze te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun uit een speciale regeling van het Fonds Podiumkunsten.

 • Concept, samenstelling en regie
  Greg Nottrot, Mariëlla van Apeldoorn
 • Menu
  Restaurant De Klub / Jasper Kaan
 • Spel / muziek
  Mariella van Apeldoorn , Dagmar Ketelaers, Floor Leene, Greg Nottrot, Marcel Osterop, Ivo Schot, Cedric Vermue e.a.
 • Audiotijdscapsule
  SUN City