Twaalf wensen voor het nieuwe jaar

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. 12 Goede voornemens zou een zinnenprikkelende, warme theateravond worden, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Vanwege de Corona-maatregelen hebben we daar iets anders voor moeten verzinnen: een voorstelling in een doos.

Goede voornemens moet je niet uitstellen
- Greg Nottrot

De theatermakers van 12 Goede voornemens hebben de twaalfdelige voorstelling in een doos weten te stoppen. Hoe je het pakket uitpakt is aan jou. Je kan iedere dag iets openmaken zoals bij een adventskalender. Of je kan hem in een keer verslinden, zoals bij een adventskalender.

Naast twaalf wensen zitten er twaalf bijzondere chocoladedruiven en twee vrijkaarten in de doos. Eén vrijkaart voor jezelf en één voor een ander. Iemand die niet zomaar naar theater gaat. Met deze tweede vrijkaart help je de gezamenlijke missie van het NUT en Podium Hoge Woerd: theater voor iedereen!

Deze maand doneren we de opbrengst van de dozen naar Giro 555, samen in actie voor Oekraïne.

Wij zijn diep geschokt door de oorlog in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om de Oekraïnse bevolking te steunen, doneren wij de opbrengst van de doos naar Giro 555.

Wat we bedacht hadden vóór de avond-lockdown:

Maak je klaar voor een bomvolle ouverture van 2022: een feestbanket met muziek, theater, gesprek en heerlijk eten. Een ploeg theatermakers, muzikanten en een chefkok brouwen een bont menu van inspiratie, bezinning en warmte.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Goede voornemens is een zinnenprikkelende, warme theateravond aan lange tafels, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken. En bij vier van die gangen bereidt chef Jasper Kaan van restaurant De Klub de heerlijkste gerechten.

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn
‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken de instellingen aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks naar theater gaan. De twee nieuwsgierige theaterbrengers van de nieuwe stad dragen er samen zorg voor dat een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk wordt bereikt en betrokken bij al het moois dat ze te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun uit een speciale regeling van het Fonds Podiumkunsten.

  • Concept, samenstelling en regie
    Greg Nottrot, Mariëlla van Apeldoorn
  • Spel / muziek
    Mariella van Apeldoorn , Dagmar Ketelaers, Floor Leene, Greg Nottrot, Marcel Osterop, Ivo Schot, Cedric Vermue e.a.
  • Audiotijdscapsule
    SUN City