Als een komeet het nieuwe jaar in met het NUT

Maak je klaar voor een wervelende ouverture van 2023: muziek, theater, licht, levensvragen en -antwoorden. Op zaterdagavond 14 januari brouwen we een eenmalig, uniek, bont feest van inspiratie, bezinning en warmte in Podium Hoge Woerd.

Het hele jaar 2022 maken we theater over ‘de toekomst van god’. Met deze avond voltooien we dit jaar en proppen we alles wat we het voorbije jaar hebben ontdekt voor je in een feestelijke, theatrale achtbaanrit.

12 Goede voornemens komt in een snelkookpan tot stand, in de traditie van De Orde van de dag en De Futuristen. Alle makers die in het voorbije jaar bij het NUT iets maakten, nemen dat werk als inspiratie voor dit eenmalige, gloednieuwe materiaal.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Deze warme theateravond is geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken.

  • Concept, samenstelling en regie
    Greg Nottrot
  • Schrijver / makers / musici
    Mariëlla van Apeldoorn, Nadine Dekker, Joep Hendrikx, Frank van Kasteren, Floor Leene, Marcel Osterop, Yara Piekema, Jibbe Willems, e.a.
  • Fotografie
    Han Ernest