Twaalf wensen voor het nieuwe jaar

Maak je klaar voor een wervelende ouverture van 2023: muziek, theater, gesprek en – voor wie het helemaal af wil maken – vooraf heerlijk eten. Een ploeg theatermakers van het NUT brouwt een bont menu van inspiratie, bezinning en warmte.

Het NUT maakt in 2022 een jaar lang theater over ‘de toekomst van God’. Met 12 Goede voornemens voltooien we dit jaar en presenteren we in één avond alles wat we het voorbije jaar hebben ontdekt. 12 Goede voornemens komt in een snelkookpan tot stand, in de traditie van De Orde van de dag en De Futuristen. Alle makers die in het voorbije jaar bij het NUT iets maakten, nemen dat werk als inspiratie voor dit eenmalige, gloednieuwe materiaal.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Deze warme theateravond is geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken.

  • Spel
    Marcel Osterop, Floor Leene, Uri Rappaport, Joep Hendrikx, Greg Nottrot, Mariëlla van Apeldoorn, Marieke Braaksma, Jordy Roeten
  • Met dank aan
    Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten