Wereldreddend theater. Een grote theatrale conferentie waarbij we zoeken naar een nieuwe moraal voor het kapitaal.

Negen dagen lang komen vermogenden, economen, politici, publiek en theatermakers samen om te werken aan een nieuwe economie. In een grote transparante drijvende dome midden in de duinen organiseren wij interviews, denkexcersities en theatervoorstellingen die allemaal de mogelijkheid onderzoeken van een evenwichtiger, duurzamer en eerlijker geldsysteem.

Met de voorstelling Goed goud geld wist Greg Nottrot (artistiek leider van het NUT) tot nu toe meer dan 100.000 euro aan overtollig kapitaal op te halen bij zijn publiek. Goed goud geld is de fundraiser voor De kapitalisten.

In 2017 en 2019 bracht het NUT op Oerol met respectievelijk De idealisten en De futuristen theatermakers samen met politici, journalisten en wetenschappers om te onderzoeken hoe onze wereld in de toekomst beter en mooier kan worden. Aan oplossingen geen gebrek. Aan geld ook niet. Er is namelijk geen schaarste. Maar er is wel ongelijkheid. Hierdoor is voor de beste oplossingen vaak geld. Zo wordt het lastig om de wereld te redden.

Het is tijd voor De kapitalisten. Tijd voor een nieuwe moraal rondom kapitaal. Kunnen we een economisch model bedenken zonder ongelijkheid? En als we toch bezig zijn: ook graag een model dat in balans is met de natuur.

De kapitalisten moet plaatsvinden in een grote dome, voor een grote droom, een grote conferentie waar het grootkapitaal aanschuift bij theatermakers. Het World Economic Forum, maar dan op Oerol 2025.