Improviseren (wat?), delibereren (huhh?) en filosoferen (uhmmm..) voor en met kinderen

Poen! Money! Doekoes! Duiten! Katsjing!!

Op zondagmiddag toveren we het podium van het NUT om tot buurthonk. Hier komen we samen om te bekokstoven, uit te dokteren en te dromen over de toekomst. Het is dé plek waar je borrelpraat, hoogoplopende discussies en onverwachte liefdesverklaringen vindt – maar dan geheel en speciaal voor kinderen en hun volwassenen. In de Grote puntje puntje show stellen we vragen, nemen we antwoorden onder de loep en doen we super serieus onderzoek.

De Grote puntje puntje show draait in 2023 rond ‘de toekomst van geld’

Geld, dat gekke middel “that makes the world go round”. De één heeft er veel van en de ander weinig. Maar wat is het nou precies? Wie heeft geld bedacht en hoe oud is het wel niet? Waarom wil iedereen er altijd meer van? En hoe zou ons leven eruitzien als we het niet hadden? Hoe kom je dan aan brood, nieuwe sokken, of andere pokémonkaarten?!

De Grote puntje puntje show is een muzikale theatershow voor iedereen vanaf zes jaar (dus ook ouders, oppassers, buren, opa’s en oma’s zijn zeer welkom), die steeds in één dag wordt gemaakt. Vijf spelers en een chef-kok gaan aan de slag om je zondagmiddag te vullen met verhalen, humor, wetenschap, pruiken, futuristische hapjes en muziek.

In 2020 startte de show met een reeks video-edities (want: Corona). In 2021 en 2022 vonden er shows plaats in Restaurant Venster op het Berlijnplein. In 2023 verhuist de show naar de theaterzaal van het NUT, zodat er nog meer plaats is voor alle show-elementen. Gelukkig verhuist chef Daniël met ons mee.

“De Grote puntje puntje show is een manier om samen te onderzoeken hoe de wereld in elkaar steekt. Als kind vond ik niets leuker dan in de verkleedkist of de klerenkast van mijn ouders duiken. Met nep-snorren en lippenstift speelden we de burgermeester van het land, correspondenten live op locatie, verdwaalde zeemeerminnen en de directeur van de lokale appelflappenfabriek. In de GPPS doen we eigenlijk hetzelfde, alleen hebben we het nu over de dingen van vandaag die we belangrijk vinden.”
- Margo Verhoeven
 • Een productie van
  Braatvis powered by het NUT e.a.
 • Concept
  Margo Verhoeven
 • Spel, tekst en liedjes
  Femke Arnouts, Dinda Provily, Rene Geelhoed (muziek), Danny Westerweel, Margo Verhoeven
 • Met dank aan
  Berlijnplein Utrecht