Een onderzoek naar het gevecht tegen de grenzen van het menselijk kunnen.

De Achtervolgers doen verslag van de grootste gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Ze brengen heroïsche, ontroerende en bloedstollende sportverhalen terug tot leven in het theater. Een voetbalwedstrijd als Griekse tragedie, een tennismatch als virtuoze dialoog of een wieleretappe als roadmovie. We kwamen vliegensvlug uit de startblokken met de pilot ‘100 meter sprint’.

In vier muzikaal omlijste monologen – geschreven door Jibbe Willems, Frank Heine, Greg Nottrot & Dirk van Pelt – onderzochten De Achtervolgers het gevecht tegen de grenzen van het menselijk kunnen.

Murth Mossel (Flinke Namen, Comedytrain) kroop in de huid van Jesse Owens, Lottie de Bruijn (Oostpool, Bonte Hond) bracht Foekje Dillema terug tot leven en Dennis Coenen zette Oscar Pistorius (Aluin, Het Zuidelijk Toneel) op het toneel. Een theatrale krachtmeting over de schoonheid van verliezen en de tragiek van het winnen.

Gedurende de avond kwamen diverse sportwetenschappers, filosofen en trainers aan het woord. Gezamenlijk gingen we op zoek naar het antwoord op de vraag: waar ligt de grens van de eeuwige versnelling?

Datum 17 februari 2019
Locatie Stadsschouwburg Utrecht

Voorprogramma: Studio Sport
Voorafgaand aan de voorstelling kon je in restaurant Zindering met het bord op schoot eten, zonder het NK Atletiek te hoeven missen.

“Missie van de makers is het vangen van verhalen uit de sport in theatervoorstellingen, waarbij (sport)filosofische vraagstukken, humor en actie centraal staan.”
- Sportgericht
 • Concept
  Greg Nottrot
 • Spel
  Greg Nottrot, Murth Mossel, Lottie de Bruijn & Dennis Coenen
 • Regie
  Titus Tiel Groenestege
 • Schrijvers
  Jibbe Willems, Frank Heine, Greg Nottrot & Dirk van Pelt
 • Subsidiënten
  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht