€5
Bestel
Trakteer met ons mee aan mensen met een kleine beurs

Koop (een) kaartje(s) voor een ander! Zo leggen we samen een fonds aan om theaterbezoek mogelijk te maken voor mensen met een lager besteedbaar inkomen.

Als theaterliefhebber weet jij als geen ander hoe heerlijk het is om een avondje te ontsnappen aan je dagelijkse realiteit en je in een voorstelling onder te dompelen. Voel je je dan ook geroepen om samen met het NUT voor de kwetsbare mensen in onze stad iets te betekenen?

In samenwerking met onze sociale partners zorgen wij dat de kaartjes goed terecht komen.

Jaarlijks bezoeken duizenden Utrechters en niet-Utrechters onze voorstellingen. In 2022 bestaan we 15 jaar. En dat in het jaar dat Utrecht 900 jaar stadsrechten viert!

Het aantal langdurig arme huishoudens in Utrecht neemt toe. Overigens is dat in heel Nederland het geval. De kloof tussen arm en rijk is vooral zichtbaar in het vermogen van Nederlanders. De rijkste 10 procent bezit samen duizend miljard euro (1 biljoen), anderhalf keer zoveel als de rest van Nederland aan bezittingen heeft. Aan de onderkant zitten Nederlanders in de schulden of bezitten ze geen enkel spaarpotje. Een bezoek aan een theatervoorstelling – met je partner of je gezin – is dan wel het laatste waar je aan denkt.

Utrecht is een kleurrijke, diverse stad. Bij het NUT hebben we de ambitie om voor iedereen uit onze stad, ons werk toegankelijk te maken. We verlagen drempels die mensen ervaren t.a.v. theaterbezoek en verbinden zo doelgroepen die we eerder niet bereikten. Veel drempels weten we weg te nemen door intensief kennis te maken met zoveel mogelijk verschillende Utrechters. Maar hoe gaan we om met de drempel van een te kleine beurs? In 2022 hebben wij de ambitie om 900 vrijkaarten weg te geven aan 900 Utrechters!

15% van de huishoudens in Utrecht leeft van een inkomen tot 125% van het WSM (Wettelijk Sociaal Minimum). Meer dan 12% van de Utrechtse kinderen groeit in zo’n huishouden op. Utrechters die slecht kunnen leven van hun inkomen hebben vaker ook te maken met een slechter persoonlijk en maatschappelijk welbevinden en isolement. (Bron: Armoedemonitor Utrecht 2021)