€5
Bestel
Theaterbezoek mogelijk maken voor mensen met een kleine beurs

Als theaterliefhebber weet jij als geen ander hoe heerlijk het is om te ontsnappen aan je dagelijkse realiteit en je in een voorstelling onder te dompelen. Met de ’tickets voor een ander’ wil het NUT samen met het publiek iets betekenen voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.

Het aantal langdurig arme huishoudens in Utrecht neemt toe. Overigens is dat in heel Nederland het geval. Heb je geldzorgen, dan is een bezoek aan een theatervoorstelling – met je partner of je gezin – het laatste waar je aan denkt. Terwijl je misschien juist dan zo zou kunnen genieten van theater, om zo even te ontsnappen aan de waan van de dag.

Bij het NUT hebben we de ambitie om theater voor iedereen toegankelijk te maken. Voor mensen met een kleine beurs, hebben we jouw hulp nodig. Elke bijdrage helpt!

Gezocht! Vijftig kaartjes voor kinderen die naar onze familievoorstelling King Bling Bling komen in de meivakantie.

In samenwerking met Stichting Samen lachen en Stichting Er even uit organiseren we voor 50 kinderen (en ouders / begeleiders) een heerlijke theatermiddag. De tickets kosten 10 euro per kind.

King bling bling - campagnefoto

15% van de huishoudens in Utrecht leeft van een inkomen tot 125% van het WSM (Wettelijk Sociaal Minimum). Meer dan 12% van de Utrechtse kinderen groeit in zo’n huishouden op. Utrechters die slecht kunnen leven van hun inkomen hebben vaker ook te maken met een slechter persoonlijk en maatschappelijk welbevinden en isolement. (Bron: Armoedemonitor Utrecht 2021)