€12,50
Bestel

Wil jij je assortiment scheldwoorden uitbreiden? Lees dan het toneelstuk Roos & Ariadne!

Roos & Ariadne is een stuk van huisschrijver, -maker en -speler Floor Leene. De tekst is opgenomen in de Stückepool van het Kaas und Kappes festival – een lijst met door een vakjury aanbevolen stukken.

Roos & Ariadne (8+) is in het voorjaar van 2020 door het NUT geproduceerd en gespeeld als schoolvoorstelling en als vrije voorstelling in Utrecht en Den Haag. Lees meer >>>

“Mythologie is ontstaan om de wereld te begrijpen, begrijpelijker te maken. Dat is wat er hier gebeurt. Roos leert dat ze gewoon mag voelen wat ze voelt. In scheidingen wordt kinderen uitgelegd wat er aan de hand is en er wordt hun op die manier bijna opgelegd wat ze moeten voelen. Ze moeten het begrijpen en daarmee wordt er voorbijgegaan aan hun primaire gevoelens van woede, in de steek gelaten zijn en ‘de weg kwijt zijn’. Met het rode draadje van Ariadne komt Roos eindelijk in haar binnenste terecht en daarna komt ze er ook weer uit. (…) Een fijne verweving van het vroeger en het nu, en een heerlijke speeltekst voor twee jonge actrices.”
- Uit het juryrapport van Kaas und Kappes