Afgelopen weekend leverde de reprise van de voorstelling Goed goud geld maar liefst € 11138,16 op. In drie dagen tijd speelde theatermaker Greg Nottrot (het NUT) voor divers publiek op Heimland Festival en in Utrecht voor een Tilburgse businessclub overtollig kapitaal bij elkaar. De voorstelling en het geld vormen de aanloop naar de wereldverbeterende theatrale conferentie op Oerol 2025: De kapitalisten

Drie dagen ‘Goed goud geld’ levert ruim € 11.000 aan overtollig kapitaal op

Goed goud geld ging in 2023 op Oerol Festival in première. De voorstelling confronteert het publiek met de complexiteit van geld en de ethische dilemma’s die daarmee gepaard gaan. Met zijn activistische en theatrale werk zet Nottrot zijn publiek aan het denken. In totaal haalde hij met Goed goud geld sinds de première 116.195,86.000 euro aan overtollig kapitaal op. 

Op vrijdag 21 en zondag 23 juni jl. was het de beurt aan het publiek van het Heimland-festival (Diepenheim). Op de vrijdagavond vond na afloop een gesprek plaats met Sander Schimmelpenninck, over de kloof tussen arm en rijk. Op zaterdag 22 juni zorgde Goed goud geld voor – soms bijzonder schurend – dialoog op een bijeenkomst van KoBra (Stichting Kunst en onderneming Brabant). Ondanks, of juist dankzij, het feit dat de voorstelling balanceert op de rand van ongemak, gaven ook deze voorstellingen gehoor aan het gevoel dat er ‘iets’ moet gebeuren om de groeiende ongelijkheid op te lossen.

Over De kapitalisten

Op zoek naar een nieuwe moraal voor kapitaal komen op Oerol 2025 negen dagen lang vermogenden, economen, politici en publiek samen. In De kapitalisten wordt gewerkt aan een nieuwe economie, aan de mogelijkheid van een evenwichtiger, duurzamer en eerlijker geldsysteem. De bedoeling is om De kapitalisten te financieren met uitsluitend privaat geld. Het gat op de begroting is nu nog 133.804,14 euro. 

Aandeelhoudersvergadering
Op donderdag 11 juli wordt er in Utrecht een aandeelhoudersvergadering georganiseerd voor donateurs en andere geïnteresseerden in dit project.